Goedemorgen Eredivisie
Goedemorgen Eredivisie - © FOXSports.NL

Dit was Goedemorgen Eredivisie!

29 september 2019
ADO-trainer Fons Groenendijk en Andries Jonker, coach van Telstar, waren zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie.

Het moment van zaterdagavond waar nog veel over werd nagepraat was de tweede gele kaart voor Django Warmerdam bij Ajax - FC Groningen. Björn Kuipers bestrafte Warmerdam voor tijdrekken, maar de speler had eerder in dat duel al een kaart gekregen. Overdreven, volgens Ronald de Boer. "Kuipers had iemand moeten pakken die geen geel had." 

ADO verloor vrijdagavond met 3-0 bij FC Emmen en staat na dit weekend zestiende in de Eredivisie. Alfons Groenendijk wijt de slechte seizoenstart mede aan het ontbreken van beslissende spelers. "De gasten die het verschil maken moeten nog opstaan."

Groenendijk geeft toe dat het niet altijd makkelijk is om te werken bij ADO Den Haag. De trainer sprak intern zijn zorgen uit over de toekomstplannen van de club, die meer dan eens op de rand van de afgrond bungelde. "We moeten blij zijn dat ADO nog bestaat."

Andries Jonker, die sinds dit seizoen voor de groep staat bij Telstar, vertelt dat hij met zijn cv meerdere aanbiedingen kreeg van buitenlandse clubs. Zo kon hij een dikbetaalde baan krijgen in China, maar daar zag hij geen heil in. 

Jonker was in het verleden werkzaam bij Arsenal als hoofd van de jeugdopleiding. In Noord-Londen werkte hij onder meer samen met Donyell Malen, die daar als veertienjarige jongen overkwam van Ajax.

Jonker heeft een duidelijke mening als het gaat om jonge talenten die uit Nederland vertrekken. "De weg naar Engeland is niet de weg. Dat moeten jeugdspelers in het belang van hun ontwikkeling niet doen"

Fresia Cousiño Arias is in Waalwijk, waar RKC het opneemt tegen Vitesse. Daar spreekt ze met Peter Engelenburg, de clubarts van RKC die tijdens de finale van de Keuken Kampioen Play-offs tegen Go Ahead Eagles getroffen werd door een hartstilstand. 

Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met de arts, die vertelt dat hij met een goed gevoel terugkijkt op de situatie. 

​Goedemorgen Eredivisie is elke zondag om 10.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 1