Samenvatting River Plate - Boca Juniors

River Plate deelt aartsvijand Boca eerste klap uit in Superclásico

2 oktober 2019
River Plate heeft de eerste slag gewonnen tegen aartsrivaal Boca Juniors in de halve finales van de Copa Libertadores. De regerend kampioen was in de Superclásico met 2-0 te sterk voor de verliezend finalist van vorig jaar.

Na het tumultueuze tweeluik tussen de grootmachten uit Buenos Aires van vorig seizoen, waarbij de bus van Boca werd aangevallen door aanhangers van River, waren de bezoekers in de herhaling van de eindstrijd gebeten op revanche.

Het was echter River dat in het eigen Estadio Monumental de eerste klap uitdeelde. Na ingrijpen van de VAR kreeg de thuisploeg al na zeven minuten een strafschop voor een overtreding op Rafael Borré. De Colombiaan schoot vervolgens zelf de penalty binnen.

River bleef aandringen en dwong Boca-keeper Esteban Andrada tot een aantal reddingen, terwijl een voorzet van Gonzalo Montiel op de paal plofte. Nicolás Capaldo was dichtbij voor de bezoekers.

Op aangeven van Matías Suárez zette Ignacio Fernández twintig minuten voor tijd de eindstand op het bord. Capaldo haalde het laatste fluitsignaal niet meer, nadat de 21-jarige middenvelder in de zevende minuut van de blessuretijd na een VAR-interventie de rode kaart had gekregen.

De terugwedstrijd tussen Boca en River staat op 23 oktober op de rol. De winnaar speelt de finale tegen de winnaar van de Braziliaanse clash tussen Grêmio en Flamengo. (FOX Sports)

Grêmio – Flamengo zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.30 uur LIVE op FOX Sports 4