Justin Kluivert, Javairo Dilrosun en Justin Bijlow maken hun rentree in de selectie van Jong Oranje. Ook Myron Boadu behoort weer tot het keurkorps en kan zijn debuut maken.

Boadu kan zijn debuut maken voor Jong Oranje. De speler van AZ was in september ook opgeroepen voor Jong Oranje, maar meldde zich toen af met een bovenbeenblessure.

Bondscoach Ronald Koeman selecteerde Kluivert niet voor Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. De aanvaller van AS Roma was wel opgenomen in de voorlopige selectie. Bijlow en Dilrosun keren terug in de selectie van Jong Oranje.

Mohamed Ihattaren van PSV ontbreekt in de selectie. De aanvaller had in augustus na overleg met de KNVB en PSV besloten zich niet beschikbaar te stellen, want hij wil in alle rust nadenken over zijn toekomst als international.

De wedstrijd tegen de Portugezen, op de Vijverberg in Doetinchem, is de tweede in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje begon de EK-kwalificatiereeks op 10 september met een 5-1-zege op Jong Cyprus.

De groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige acht nummers twee spelen play-offs voor de resterende vier EK-tickets. (ANP)

Gerelateerd