WTA Beijing: Bertens vs. Barty

Bertens onderuit na zenuwslopende thriller tegen Barty

5 oktober 2019
Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het WTA-toernooi van Beijing. Ondanks een ijzersterk optreden moest ze zich na een kleine tweeënhalf uur én een matchpoint gewonnen geven tegen Ashleigh Barty, de nummer een van de wereld: 3-6, 6-3, 6-7.

De nederlaag betekende dat de mondiale nummer acht de WTA Finals, het seizoenstoetje voor de best acht speelsters van het jaar in Shenzhen, niet op eigen kracht kan halen. Ze staat momenteel negende op de lijst. Indien Serena Williams zou afzeggen, komt er nog een plekje voor de Wateringse vrij.

Openingsfase

Bertens herpakte zich afgelopen week in China na een aantal moeizame weken. Tegen Barty was er echter in de openingsfase geen kruid gewassen. De Australische vloog uit de startblokken en nam meteen een 0-3 voorsprong. De Nederlandse kwam nog sterk terug in het tweede deel van de openingsset, maar wist de achterstand niet meer weg te poetsen: 3-6.

Bertens wist de goede lijn door te trekken in het tweede bedrijf en pakte op haar beurt een 3-0 voorsprong. In het restant van de set hield ze haar eigen service relatief eenvoudig, waardoor ze de stand weer in evenwicht bracht: 6-3.

Beslissende set

De beste Nederlandse tennisster pakte ook in de beslissende set meteen een break, maar zag Barty in de volgende game meteen weer langszij komen. Op 2-2 sloeg ze nog een keer door de opslag van de topseed, waardoor ze even later op 5-4 voor de wedstrijd mocht serveren. Barty sloeg juist op dat moment terug en trok de stand weer gelijk.

In de zenuwslopende tiebreak volgden de breaks elkaar in rap tempo op. Bertens nam een 3-1 voorsprong, maar zag Barty even later op 5-6 een eerste matchpoint krijgen. De Nederlandse draaide de zaken om en kreeg op 7-6 zelf een kans om de wedstrijd te beslissen. Ze verloor echter twee punten op rij, waarna Barty alsnog de partij uit het vuur sleepte.

Barty speelt zondag de finale tegen de winnares van de partij tussen Naomi Osaka en Caroline Wozniacki. (FOX Sports)

De finale van het WTA-toernooi van Beijing zie je zondag om 10.30 uur LIVE op FOX Sports 5