Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Club Portal

Bertens knokt zich naar kwartfinales Linz

10 oktober 2019
Kiki Bertens is met een moeizame zege op Alison Van Uytvanck doorgedrongen tot de kwartfinales van het toernooi in het Linz.

De nummer 8 van de wereld had drie sets nodig om zich te ontdoen van de nummer 44 van de wereld uit België: 4-6, 6-3, 6-3. Na bijna twee uur tennis benutte ze haar eerste matchpoint.

Bertens treft in de kwartfinales de Amerikaanse Cori Gauff. Het pas 15-jarige talent won in de tweede ronde van de Oekraïense Katerina Kozlova, die opgaf met een blessure.

WTA Finals

Bertens voegde het indoortoernooi in Oostenrijk op het laatste moment toe aan haar schema. Ze is nog in de race voor deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor vrouwen. Om een ticket veilig te stellen moet ze op de jaarranglijst een kleine achterstand op Serena Williams goedmaken.

Het ging niet vanzelf voor Bertens tegen Van Uytvanck. De Nederlandse, als eerste geplaatst in Linz, kreeg in de eerste set wel breakpoints, maar wist er geen te benutten. Van Uytvanck slaagde daar wel in en won de set met 6-4. In de tweede set sloeg Bertens snel terug met een break op de eerste servicegame van de Vilvoordse. Van 3-0 liep ze uit naar 6-3. In het derde bedrijf had Bertens het beste van het spel en brak ze twee keer de service van de Vlaamse. Met een lob maakte ze de partij af.

"Ik ben vooral blij met de manier waarop ik speelde", zei Bertens (27) meteen na afloop van de partij. Ze keek uit naar de confrontatie met de 12 jaar jongere Gauff. "Zij is een groot talent, het wordt een interessante partij." (ANP)

Gerelateerd