WTA Moskou: Bencic vs. Mladenovic

Bencic naar finale in Moskou én WTA Finals, geen Finals voor Bertens

19 oktober 2019
Kiki Bertens zal naar alle waarschijnlijkheid geen acte de présence geven op de WTA Finals, die van 27 oktober tot en met 3 november worden gehouden in het Chinese Shenzhen.

De Nederlandse is afgetroefd door Belinda Bencic . De 22-jarige Zwitserse bereikte op het toernooi van Moskou de finale door de Française Kristina Mladenovic in twee sets te verslaan: 6-3, 6-4.

Bencic heeft daarmee voldoende punten gehaald om Serena Williams op de ranglijst van 2019 te passeren en het laatste ticket voor het eindejaarstoernooi te bemachtigen.

Op de ranglijst van dit jaar stond Bencic op de tiende plaats, één plaats achter Kiki Bertens en twee achter Williams. De beste acht tennissters van 2019 mogen meedoen aan het lucratieve eindejaarstoernooi, dat van 27 oktober tot en met 2 november in de Chinese stad Shenzhen wordt gehouden.

Zeven van de acht deelneemsters waren al bekend. Bencic heeft met haar finaleplaats in Moskou de achtste plaats definitief in handen. Voor Bertens resteert daarmee een plek als reserve. (ANP)

 

Bertens zakt naar tiende plaats

21 oktober 2019
Bertens zakt naar tiende plaats
Kiki Bertens is op de wereldranglijst van de achtste naar de tiende plaats gezakt. Ze werd gepasseerd door Belinda Bencic en Serena Williams,...

Gerelateerd