Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens start WTA Elite Trophy met zege op Vekic

22 oktober 2019
Kiki Bertens heeft haar eerste partij in de groepsfase van de WTA Elite Trophy gewonnen. De als eerste geplaatste Nederlandse rekende dinsdag in Zhuhai in twee sets af met de Kroatische Donna Vekic: 7-6 (5) 6-2.

Het was voor Bertens de derde overwinning in vier ontmoetingen dit jaar met Vekic, die twintigste staat op de wereldranglijst. Bertens is de huidige nummer 10.

Vekic begon in het vrijwel lege stadion beter en sloeg direct toe op de service van de Wateringse. Bertens maakte de break even later ongedaan (3-3), waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin was Bertens net wat beter.

De tweede set was veel minder spannend. Na een korte blessurebehandeling voor Vekic nam Bertens direct het initiatief en ze liep uit naar een voorsprong van 5-0. Vekic kwam nog wel even terug, maar Bertens gaf de zege niet meer weg: 6-2.

Bertens hoopte de afgelopen weken plaatsing af te dwingen voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de topspeelsters. Vorige week moest ze in Moskou toezien hoe het achtste en laatste startbewijs werd vergeven aan de Zwitserse Belinda Bencic. Bertens is daardoor aangewezen op de WTA Elite Trophy, het eindejaarstoernooi voor de subtop.

Er doen twaalf speelsters mee in de Chinese stad, verdeeld over vier groepen. De winnaressen van de groepen plaatsen zich voor de halve finales. De Oekraïense Dajana Jastremska is de derde speelster in de poule van Bertens. (ANP)

Gerelateerd