Samenvatting Boca Juniors - River Plate

River Plate op herhaling in Copa Libertadores na succesvolle Superclásico

23 oktober 2019
River Plate is voor het tweede jaar op rij doorgedrongen tot de eindstrijd van de Copa Libertadores. De regerend kampioen verloor de terugwedstrijd in de halve finales met 1-0 van aartsvijand Boca Juniors, maar had na de 2-0 zege in het eerste duel genoeg marge.

De Superclásico tussen de twee rivalen uit Buenos Aires was een herhaling van de chaotische eindstrijd van 2018. Na een aanval op de bus van Boca werd de return vorig jaar zelfs in Madrid gespeeld. River veroverde uiteindelijk zijn vierde titel na een 3-1 zege in de tweede wedstrijd.

De sequel van de Superclásico in La Bombonera verliep minder hectisch. Boca leek halverwege de eerste helft de aansluiting te vinden via Eduardo Salvio, maar in de aanloop naar de treffer was hands geconstateerd.

Vlak voor rust was de thuisploeg nog een aantal keren dichtbij, maar River-keeper Franco Armani redde op een vrije trap van Alexis Mac Allister en een mispeer van zijn eigen verdediger Enzo Pérez.

Dromen

Boca mocht in de slotfase weer even dromen van revanche, nadat twee invallers elkaar tien minuten voor tijd hadden gevonden. Mauro Zárate kopte een vrije trap voor het doel langs, waarna Jan Hurtado de bal binnenliep. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg echter niet.

River Plate speelt de finale tegen de winnaar van de Braziliaanse clash tussen Flamengo en Grêmio. Het eerste duel eindigde in een 1-1 gelijkspel in Porto Alegre. (FOX Sports)

De tweede wedstrijd tussen Flamengo en Grêmio zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.30 uur LIVE op FOX Sports 5