Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens knokt zich naar finale WTA Elite Trophy

26 oktober 2019
Kiki Bertens heeft de finale bereikt van de WTA Elite Trophy. De Nederlandse versloeg in de halve finales de Chinese Zheng Saisai in drie sets: 2-6 6-3 6-4.

Aan het toernooi in de Chinese stad Zhuhai nemen de speelsters die net onder de top 8 staan deel. De beste tennissters beginnen zondag in Shenzhen aan hun eindejaarstoernooi, de WTA Finals.

Bertens miste net deelname aan dat evenement. Zheng mocht met een wildcard in Zhuhai meedoen. De nummer 40 van de wereld begon als underdog tegen de als eerste geplaatste Bertens, maar de Wateringse had het moeilijk in de eerste set. Zheng liep uit naar 2-5 alvorens ze een medische time-out nam. Teruggekeerd op de baan was het snel 2-6.

Bertens herstelde zich, pakte de tweede set (6-3) en liep in de derde uit naar 4-1. Zheng kwam nog terug tot 4-4, maar bij 5-4 was het raak op het tweede matchpoint.

Arina Sabalenka

Bertens neemt het in de finale op tegen Arina Sabalenka. De Wit-Russische versloeg in haar halve finale de Tsjechische Karolina Muchova in twee sets: 7-5, 7-6.

Bertens (27) en de zes jaar jongere Sabalenka speelden vijf keer eerder tegen elkaar. Vier keer won Bertens, vorige maand in Wuhan was Sabalenka de Nederlandse voor het eerst de baas. (FOX Sports/ANP)