De sportieve malaise van Feyenoord heeft geleid tot het opstappen van Jaap Stam bij de stadionclub. De trainer besloot de handdoek in de ring te werpen na de 4-0 nederlaag bij Ajax. Wie moet Stam opvolgen in De Kuip? Een aantal mogelijke kandidaten op een rij.
Dirk Kuijt 

Feyenoord-icoon Dirk Kuijt heeft al een flinke vinger in de pap in het huidige technische beleid van de club. Samen met interim-technisch directeur Sjaak Troost, Stam en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen werd de selectie afgelopen zomer samengesteld. Kuijt loopt ondertussen warm als trainer van Feyenoord Onder 19.

Het is voorbestemd dat Kuijt ooit trainer wordt van de hoofdmacht. De vraag is alleen of dit het juiste moment is om in te stappen. Hij beschikt immers nog niet over veel ervaring in het trainersvak. Mogelijk wordt er gekozen voor eenzelfde constructie als in het eerste jaar van Giovianni van Bronckhorst als hoofdtrainer. Van Bronckhorst kreeg destijds hulp van Dick Advocaat.  

Dick Advocaat 

Dick Advocaat weet hoe het is om te werken in De Kuip én als tussenpaus te fungeren. Vorig seizoen werd de Hagenaar aangesteld als opvolger van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht. Advocaat liet de club goed achter. Hij wist zich met Utrecht te plaatsen voor Europees voetbal. Inmiddels is Advocaat 72 jaar oud, maar dat doet niets af van zijn enthousiasme als trainer. Kenners zien in hem de ideale interim-trainer voor Feyenoord. 

Phillip Cocu

De naam van Phillip Cocu zong in het voorjaar al rond in Rotterdam-Zuid. Cocu koos echter voor een nieuw buitenlands avontuur, nadat zijn periode bij Fenerbahçe teleurstellend was verlopen. Op dit moment staat de voormalig trainer van PSV aan het roer bij Derby County in de Championship. Daar weet Cocu echter nog niet te imponeren. Van de veertien competitieduels won Derby er slechts vier. 

​Kees van Wonderen

Kees van Wonderen, Feyenoorder in hart en nieren, werkt in de luwte aan zijn trainerscarrière. Hij deed ervaring op als assistent-trainer bij FC Twente en vervult dezelfde rol bij het Nederlands elftal als rechterhand van Ronald Koeman. Gezien de opbouw van zijn carrière is het hoofdtrainerschap van Feyenoord wel een heel grote stap. 

Maurice Steijn 

Maurice Steijn ontwikkelde zich bij ADO Den Haag en VVV-Venlo tot een meer dan uitstekende Eredivisie-trainer. Hij wist telkens weer het maximale uit zijn selecties te halen. De weg naar De Kuip leek vorig jaar zomer voor hem open te liggen. Steijn was in beeld om assistent van Van Bronckhorst te worden. Uiteindelijk kwamen de trainer en Feyenoord er niet uit en koos hij voor een langer verblijf in De Koel. Steijn heeft zijn handen vrij na zijn ontslag bij Al-Wahda eerder deze maand.

Henk Fraser 

Geliefd bij het Legioen wegens zijn tomeloze inzet als verdediger van Feyenoord in de jaren '90. Henk Fraser begon zijn trainersloopbaan als eindverantwoordelijke bij het vlaggenschip van Varkenoord. Fraser was ook in beeld om Van Bronckhorst op te volgen afgelopen voorjaar. Klopt Feyenoord opnieuw aan bij de huidige trainer van Sparta? (FOX Sports)