Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Kiki Bertens alsnog in actie op WTA Finals

29 oktober 2019
Kiki Bertens mag alsnog aantreden op de WTA Finals. De Wateringse vervangt de geblesseerde Naomi Osaka tijdens het restant van het seizoenstoetje in Shenzhen.

Osaka trok zich terug vanwege een schouderblessure. De nummer drie van de wereld was het eindejaarstoernooi zondag gestart met een 7-6, 4-6, 6-4 zege op Petra Kvitova.

"Ik ben teleurgesteld dat ik mij moet terugtrekken", baalde Osaka. "Het is een fantastisch toernooi geweest en het is het grootste WTA-evenement van het jaar. Dit is niet hoe ik mijn seizoen wilde eindigen. Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij in Shenzhen."

Ashleigh Barty

Bertens was in China, waar de beste acht speelsters van het seizoen mogen meedoen, present als eerste reserve. De mondiale nummer tien treft dinsdag Ashleigh Barty, de huidige nummer een.

De Australische begon in Shenzhen met winst op Belinda Bencic, de Zwitserse die Bertens aftroefde in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de WTA Finals. Bencic en Bertens treffen elkaar in de laatste groepswedstrijd.

Bertens gaf vorig seizoen eveneens als invaller acte de présence op de WTA Finals. Ze verving  een jaar geleden de geblesseerde Simona Halep. De Nederlandse strandde uiteindelijk in de halve finales.

Dit keer is een soortgelijk scenario lastiger. Bij een gelijk aantal overwinningen kijkt men naar het aantal gespeelde wedstrijden. De overige drie speelsters hebben inmiddels al een wedstrijd achter de naam staan. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Kiki Bertens en Ashleigh Barty zie je om 11.30 uur LIVE op FOX Sports 5

Gerelateerd