WTA Finals: Barty vs. Bertens

Unieke zege invalster Bertens op nummer een Barty

29 oktober 2019
Ondanks een zeer korte voorbereidingstijd heeft Kiki Bertens op de WTA Finals een schitterende zege geboekt op Ashleigh Barty. De Wateringse, die de geblesseerde Naomi Osaka verving, versloeg in Shenzhen de nummer een van de wereld met 3-6, 6-3, 6-4.

Voor Bertens was het pas de eerste overwinning op Barty in zes wedstrijden. Afgelopen jaar verloor de Nederlandse drie keer van de Australische.

Bertens kreeg dinsdag te horen dat ze als eerste reserve alsnog de baan op mocht tijdens het seizoenstoetje, nadat Osaka vanwege een schouderblessure was afgehaakt. De Japanse had zondag nog wel haar eerste partij tegen Petra Kvitova in een overwinning omgezet.

Warmdraaien

Bertens, de mondiale nummer tien, moest tegen Barty even warmdraaien en verloor haar eerste drie servicegames op rij. Hoewel ze ook twee keer terugsloeg, was de schade in de eerste set niet meer te repareren.

Ook in het tweede bedrijf wisselden de breaks elkaar in rap tempo af, maar dit keer hield Bertens haar zenuwen het beste in bedwang. Bij een break en een 3-2 achterstand draaide ze de zaken om door twee keer door de opslag van Barty heen te slaan.  

In de beslissende set leek Bertens het karwei snel te gaan afmaken. Ze had rap een 0-4 voorsprong te pakken, maar een lange vijfde game bleek de omslag. Barty knokte zich terug tot 3-4, terwijl Bertens wat foutjes maakte. De Wateringse was echter op het juiste moment weer bij de les en haalde de winst binnen door haar laatste twee servicegames succesvol af te sluiten.

Halve finales

Vorig jaar reikte Bertens bij haar debuut op de WTA Finals tot de halve finales. Dit keer is een soortgelijk scenario lastiger. Bij een gelijk aantal overwinningen kijkt men naar het aantal gespeelde wedstrijden. De overige drie speelsters hebben inmiddels al een wedstrijd achter de naam staan. Donderdag treft Bertens de Zwitserse Belinda Bencic. (FOX Sports)

Gerelateerd