WTA Finals: Bencic vs. Svitolina

Svitolina naar eindstrijd WTA Finals na opgave Bencic

2 november 2019
Elina Svitolina verdedigt zondag haar titel in de finale van de WTA Finals. De Oekraïense tennisster zag in haar halve finale de Zwitserse Belinda Bencic opgeven in de derde set. Svitolina leidde daarin met 4-1.

Bencic werd al in de eerste set gehinderd door een blessure aan haar rug en linkerhamstring en moest zich enkele keren laten behandelen. Toch won ze die set nog, met 7-5.

Svitolina, die dit jaar nog geen enkele finale speelde en als achtste was geplaatst op het prestigieuze toernooi in het Chinese Shenzhen, pakte de tweede set (6-3), Ze zag daarna hoe Bencic het steeds lastiger kreeg en uiteindelijk van de baan stapte. Ze was de zoveelste opgever op het toernooi dat het slotstuk vormt van een lang seizoen. De Japanse Naomi Osaka, de Canadese Bianca Andreescu en Kiki Bertens, als invalster in het toernooi beland, hadden het toernooi ook al voortijdig beëindigd.

"Je wilt een wedstrijd liever niet op deze manier winnen", zei Svitolina. "Het is vooral vervelend voor haar. Op zo'n groot toernooi wil je goed spelen. Ik hoop dat ze snel herstelt."

Van de vijftien finales die Svitolina tot dit jaar speelde won de 25-jarige Oekraïense er liefst dertien. "Het wordt ongetwijfeld een zware partij, maar ik ga alles geven om die cup weer omhoog te mogen tillen."

Finale tegen Barty

Svitolina neemt het in de finale van het eindejaarstoernooi op tegen de Australische Ashleigh Barty, die in de halve eindstrijd te sterk was voor de Tsjechische Karolina Pliskova. (FOX Sports/ANP)