River Plate na de finale in Madrid van 2018
River Plate na de finale in Madrid van 2018 - © Pro Shots

Finale Copa Libertadores verkast van Chili naar Peru

6 november 2019
De finale van de Copa Libertadores tussen het Braziliaanse Flamengo en River Plate uit Argentinië is verplaatst van de Chileense hoofdstad Santiago naar Lima in Peru.

Massale protesten

De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL heeft daartoe besloten vanwege de onrusten in Chili.

De wedstrijd zou worden gespeeld in het Nationaal Stadion van Santiago op 23 november, maar er is te veel geweld in de Chileens hoofdstad sinds massale protesten aanhouden.

"Het verplaatsen van de wedstrijd naar Lima is de optie die iedereen accepteert", zei CONMEBOL-voorzitter Alejandro Dominguez na een vergadering van vijf uur met de clubs en de bonden van Argentinië en Brazilië.

Het is nog niet definitief besloten in welk stadion in Lima de finale tussen Flamengo en titelhouder River Plate plaatsvindt. Waarschijnlijk wordt dat het Monumental Stadion, dat plaats biedt aan 80.000 toeschouwers.

Superclásico in Madrid

River Plate plaatste zich voor de finale ten koste van aartsrivaal Boca Juniors, de verliezend finalist van vorig seizoen. Flamengo schakelde Grêmio uit in een Braziliaans onderonsje.

De return van de Superclásico tussen River en Boca van vorig jaar werd verplaatst naar het Santiago Bernabéu in Madrid, nadat de bus van Boca was aangevallen door aanhangers van de stadsgenoot. Dit keer bestaat de eindstrijd uit één duel. (FOX Sports/ANP)

De finale van de Copa Libertadores tussen Flamengo en River Plate zie je op zaterdag 23 november om 21.30 uur LIVE op FOX Sports 4