Marco Bizot is alsnog opgeroepen voor Oranje. De AZ-doelman moest in eerste instantie Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer voor zich dulden.

De Feyenoord-sluitpost heeft zich na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk geblesseerd afgemeld en zo mag Bizot zich alsnog in Zeist melden. 

Bizot behoorde wel tot de voorselectie, maar kreeg in eerste instantie geen uitnodiging van Koeman. De bondscoach koos voor de keepers Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Vermeer. Zoet is na een aantal tegenvallende optredens zijn basisplaats kwijtgeraakt bij PSV.

De elfvoudig international moest tegen Willem II zijn plek onder de lat afstaan aan Lars Unnerstall. Zoet zat zondag in Tilburg ook niet op de bank. Hij bekeek de wedstrijd in de kleedkamer en later zelfs in de spelersbus. De keuze van bondscoach Ronald Koeman om niet te kiezen voor Bizot en wel voor Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet deed de nodige stof opwaaien.

Nederland maakt zich op voor EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland. Het Nederlands elftal is koploper in groep C. Een gelijkspel bij Noord-Ierland volstaat voor kwalificatie voor het EK. Als Oranje daar niet in slaagt, volgt in de Arena tegen Estland een tweede kans om het EK te bereiken. (FOX Sports)

 

 

Gerelateerd