Arsène Wenger
Arsène Wenger - © Pro Shots

Wenger aan de slag bij FIFA

13 november 2019
Arsène Wenger wordt niet de nieuwe trainer van Bayern München. De Franse trainer treedt in dienst bij wereldvoetbalbond FIFA.

De oud-coach van onder meer AS Monaco (1987-1994) en Arsenal (1996-2018) gaat bij de koepel aan de slag als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling. Hij wordt verantwoordelijk voor de internationale groei van de sport zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Met de aanstelling van Wenger op het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich komt een einde aan de geruchtenstroom rondom zijn persoon. Hij kwam de afgelopen weken vooral in het nieuws als mogelijke trainer van Bayern München na het ontslag van hoofdcoach Niko Kovac begin deze maand.

Wenger wordt bij de FIFA ook de belangrijkste persoon als het over technische zaken gaat. Hij zal onder meer zitting nemen in de internationale spelregelcommissie (IFAB) en tevens leiding geven aan een studiegroep van de FIFA, die sinds 1966 de toernooien van de wereldvoetbalbond aan een technische analyse onderwerpt. Ook zal hij een rol vervullen in de opleiding van coaches, en van oud-spelers die een managementfunctie willen gaan bekleden. 

FOX Sports-analist Marco van Basten was eerder in die rol actief bij de FIFA. De Fransman is daarmee feitelijk de opvolger van de oud-aanvaller. Hij legde zijn taken neer omdat hij meer tijd met zijn familie in Nederland wilde doorbrengen. Later bekende de voormalige bondscoach van Oranje dat hij ook uit onvrede was gestopt. Hij kreeg naar eigen zeggen te weinig ruimte bij de FIFA om veranderingen door te voeren. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand