Samenvatting Jong Gibraltar - Jong Oranje

De Wit en Gakpo leiden Jong Oranje naar dikke zege in Gibraltar

14 november 2019
Jong Oranje heeft de weg naar het EK vervolgd met een 0-6 zege tegen Gibraltar. Cody Gakpo scoorde twee keer, Dani de Wit maakte er drie.

Voor Gibraltar, dat eerder onder meer met 10-0 klop kreeg in Wit-Rusland, was het eigenlijk louter tegenhouden tegen Jong Oranje donderdagavond. De ban werd gebroken door PSV-aanvaller Cody Gakpo: 0-1.

AZ-middenvelder Dani de Wit bepaalde de ruststand met een fraaie kopbal op 0-2. Een negatief hoogtepunt in de eerste helft was een gele kaart die rood had moeten zijn voor een speler van Gibraltar.

In het tweede bedrijf breidde Jong Oranje de score verder uit via nogmaals Gakpo en De Wit. Laatstgenoemde mocht zelfs een hattrick bijschrijven. Het slotwoord was voor Daishawn Redan, de invaller van Hertha BSC, die een lage voorzet overtuigend binnenwerkte. 

De ploeg van trainer Erwin van de Looi gaat met de zege op Gibraltar nog altijd aan kop in Groep G van de EK-kwalificatie. Naaste belager Portugal komt dinsdag weer in actie, uit bij Noorwegen. (FOX Sports)

Gerelateerd