Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Puzzel op de ATP Finals: lot Nadal hangt aan zijden draadje

15 november 2019
Nadat Dominic Thiem en Roger Federer zich in groep B voor de halve finales plaatsten, vallen vrijdag de beslissingen in groep A. Stefanos Tsitsipas is door en de overige drie spelers uit de poule maken nog kans op dat laatste felbegeerde ticket. Welkom bij de puzzel die groep A op de ATP Finals is.

Na overwinningen op Alexander Zverev en Daniil Medvedev is Tsitsipas zeker van een plek in de halve finale. Sterker nog: bij een overwinning op nummer één van de wereld gaat de Griek als groepswinnaar naar de laatste vier. Zijn prijs? Een ontmoeting met Federer.

Tot zover het makkelijke gedeelte.

Zverev heeft de beste kaarten in handen om zich ook te plaatsen voor de halve finales. Als hij Medvedev verslaat, kan Nadal hem niet meer inhalen. Maar zelfs bij verlies tegen de Rus kan Zverev het beloofde land nog bereiken.

Als hij namelijk in drie sets verliest en Tsitsipas wint van Nadal is hij alsnog door als een soortement van lucky loser. Zverev, Nadal en Medvedev hebben dan alle drie een keer gewonnen en de Duitser heeft dan het beste setsaldo.

Het lot van Nadal hangt aan een zijden draadje. Hij moet - mits hij zelf Tsitsipas verslaat - hopen dat Medvedev wint van Zverev. De Rus hoopt juist dat Tsitsipas wint van Nadal, want dan is hij bij winst in twee sets alsnog door.

Al met al een ingewikkelde puzzel, die vrijdag gelegd gaat worden. Om 15.00 uur trappen Nadal en Tsitsipas af in Londen. Ongeacht het resultaat van deze partij, strijden Medvedev en Zverev 's avonds om 21.00 uur nog ergens om. 

Nadal is door als:

Hij wint van Tsitsipas en Medvedev wint van Zverev.

Zverev is door als:

Hij wint van Medvedev;

Of als hij in drie sets verliest en Tsitsipas Nadal verslaat.

Medvedev is door als:

Hij in twee sets wint van Zverev en Tsitsipas Nadal verslaat.

Nadal - Tsitsipas zie je vrijdag vanaf 15.00 uur LIVE op FOX Sports 5

Zverev - Medvedev zie je vrijdag vanaf 21.00 uur LIVE op FOX Sports 5