Roger Federer
Roger Federer - © Pro Shots

ATP Finals: Strijd tussen rookie en routinier

16 november 2019
Zaterdag strijden de laatste vier overgebleven tennissers voor een plek in de finale van de ATP Finals. Roger Federer, Stefanos Tsitsipas, Dominic Thiem en Alexander Zverev maken nog kans om het prestigieuze eindtoernooi op hun naam te schrijven.

Roger Federer kan zich bij winst opmaken voor zijn elfde finaleplaats op de ATP Finals. De 38-jarige Zwitser liet afgelopen donderdag zien nog steeds in topvorm te verkeren. In een fenomenale partij schakelde hij vijfvoudig kampioen Novak Djokovic uit.

De ervaren Federer neemt het zaterdag op tegen 'rookie' Stefanos Tsitsipas. De 21-jarige Griek verraste Federer aan het begin van het seizoen met uitschakeling op de Australian Open. In de loop van het seizoen revancheerde de Zwitser zich met zeges in de halve finale in Dubai en de finale van Basel. 

'King Roger' zal hoe dan ook gewaarschuwd zijn. Vorig jaar struikelde de routinier op de ATP Finals ook over jong talent. De toen 21-jarige Alexander Zverev klopte Federer in de halve finale, waarna de Duitser in de eindstrijd ook Novak Djokovic versloeg. 

De inmiddels 22-jarige Zverev staat zaterdag in de halve finale tegen Dominic Thiem. Van de zeven onderlinge ontmoetingen won Thiem er vijf. De laatste partij tussen de Duitser en de 26-jarige Oostenrijker dateert alweer van zo'n anderhalf jaar geleden, toen Thiem van Zverev won in de kwartfinale van Roland Garros. 

Programma ATP Finals
Tsitsipas - Federer: 15.00 uur op FOX Sports 5
Thiem - Zverev: 21.00 uur op FOX Sports 5