ATP Finals: Federer vs. Tsitsipas

Tsitsipas verrast Federer en bereikt finale ATP Finals

16 november 2019
Stefanos Tsitsipas heeft zaterdag de finale op de ATP Finals in Londen bereikt door tienvoudig finalist Roger Federer te kloppen. De 21-jarige Griek won in twee sets, 6-3 en 6-4.

Tsitsipas had in de eerste set aan één breakpoint, in de tweede game, genoeg om die set naar zich toe te trekken. Federer liet zes kansen liggen om de service van de Griek te breken.

De debutant op het eindejaarstoernooi met de acht beste tennissers van het seizoen sloeg in de tweede set wel direct weer toe. Federer wist de stand weer gelijk te trekken door in de vierde game, op zijn tiende breakpoint, eindelijk toe te slaan.

De Zwitser vierde het uitbundig, maar leverde vervolgens gelijk weer z'n eigen service in. Tsitsipas hield die voorsprong wel vast en plaatste zich zo voor de eindstrijd van de seizoensfinale.


"Ik ben vandaag zo trots op mezelf", zei Tsitsipas na afloop. "Het was een mentaal gevecht, met al die breakpoints voor Roger. Ik ben trots dat ik zoveel geweldige punten kon redden. Dit was een van mijn beste wedstrijden dit seizoen." (FOX Sports/ANP) 

Oogoperatie voor Zverev

17 november 2019
Oogoperatie voor Zverev
Alexander Zverev ondergaat binnenkort een oogoperatie. De 22-jarige Duitser meldde na zijn uitschakeling in de halve finale van de ATP Finals...