Goedemorgen Oranje
Goedemorgen Oranje - © FOXSports.NL

Dit was Goedemorgen Oranje met Wiegman, Van Basten en Jansma

17 november 2019
Sarina Wiegman, Marco van Basten en Kees Jansma waren zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Samen met Milan van Dongen en Hans Kraay jr. beschouwden ze het Nederlands elftal.

Marco van Basten zag zaterdagavond dat Oranje niet 'volle bak voor de winst' ging. Ook de thuiswedstrijd tegen de Noord-Ieren beviel Marco van Basten niet echt.

Wie hem wel bekoorde was Davy Pröpper, de oud-bondscoach vond de middenvelder heel sterk invallen en zelfs van hetzelfde niveau als Frenkie de Jong. 

Met grote verbazing en boosheid keek Marco van Basten naar de penalty en de kaart die Joël Veltman tegen kreeg in Noord-Ierland.

Steven Berghuis kreeg afgelopen week wat kritiek op zijn gedrag, maar stond zaterdag 'gewoon' in de basis bij Oranje. Ook Marco van Basten was af een toe een 'stoutertje', zo weet Kees Jansma zich nog goed te herinneren. 

Huidig Telstar-trainer Andries Jonker was achttien jaar geleden bondscoach ad-interim van de Oranjevrouwen. In die tijd had hij ook de huidige bondscoach, Sarina Wiegman, onder zijn hoede.

Wiegman doet in Goedemorgen Oranje uit de doeken dat ze bezig is met KNVB om haar contract te verlengen tot het EK van 2021. Maar wat zijn haar verdere ambities? Wil ze ook aan de slag als hoofdcoach bij een mannenteam?