Mendes Moreira verlaat geëmotioneerd het veld.
Mendes Moreira verlaat geëmotioneerd het veld. - © Pro Shots

FC Den Bosch erkent racistische uitlatingen en maakt excuses

18 november 2019
FC Den Bosch heeft in een statement op de clubsite excuses aangeboden aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Mendes Moreira werd in het duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen beide clubs racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub. Waar Den Bosch eerder naar buiten bracht dat het zou gaan om 'kraaiengeluiden' vanuit het publiek, erkent de club nu dat het ging om racistische uitlatingen. 

"We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen", luidt het statement op de site.

"Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen." 

Gemeente Den Bosch overweegt maatregelen tegen voetbalclub 

Burgemeester Jack Mikkers van 's Hertogenbosch zal maatregelen nemen als dat nodig is naar aanleiding van het racistische incident zondag bij de voetbalwedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior.

"FC Den Bosch heeft aan mij aangegeven nader onderzoek te doen om te achterhalen wat er is geroepen vanaf de tribune. Dat lijkt me een nodige en minimale stap. Mocht het zijn dat er aanvullend op de maatregelen die de club zelf neemt, bestuurlijke maatregelen mogelijk en/of nodig zijn, dan doe ik dat gelijk", aldus de burgemeester maandag in verklaring op de gemeentelijke website.

Hij gaat nog niet in op de aard van de maatregelen. "Het is nu niet aan de orde aan te geven welke dat zouden kunnen zijn", aldus zijn woordvoerster. "Het is vooral afhankelijk van wat eventueel passend is na uitkomst van het onderzoek van FC Den Bosch." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Almere City FC 4 10 6
2 NAC Breda 3 9 8
3 Roda JC Kerkrade 4 9 7
4 SC Cambuur Leeuwarden 4 7 6
5 FC Eindhoven 4 7 1
6 De Graafschap 2 6 6
7 Excelsior 3 6 5
8 N.E.C. 4 6 0
9 Jong PSV 4 6 -2
10 Telstar 3 4 0
11 Go Ahead Eagles 3 4 -1
12 MVV Maastricht 3 4 -5
13 FC Volendam 4 4 -2
14 Helmond Sport 4 4 -2
15 Jong FC Utrecht 3 3 -1
16 FC Den Bosch 3 3 -2
17 Jong AZ 3 3 -7
18 Jong Ajax 4 3 -3
19 TOP Oss 4 1 -7
20 FC Dordrecht 4 1 -7