Mendes Moreira: "Het doet me goed dat ik door alles en iedereen gesteund ben"

Mendes Moreira aanvaardt excuses Van der Ven

18 november 2019
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft tijdens een gesprek met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira maandagmiddag zijn excuses aangeboden voor de uitlatingen die hij deed na afloop van de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior.

Mendes Moreira werd racistisch bejegend door het thuispubliek tijdens die wedstrijd. Het duel werd daardoor tijdelijk stilgelegd. Op verzoek van Excelsior werd de wedstrijd uitgespeeld en haalde Mendes Moreira zijn sportieve revanche door de 1-2 op het bord te zetten. 

De aanvaller kon zijn emoties niet in bedwang houden na de goal en vierde het doelpunt voor het vak waar de racistische verwensingen vandaan kwamen. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven voelde zich genoodzaakt daar nog wat van te zeggen tegen Mendes Moreira in de catacomben van het stadion, vlak voordat de speler FOX Sports te woord stond. 

De trainer noemde Mendes Moreira een 'zielig mannetje'. "Dat had te maken met zijn juichen voor de tribune van de M-side en niets met racisme of het feit dat hij daarom van het veld liep. Ik ben absoluut niet racistisch en heb sowieso veel spijt van mijn opmerking. Ik zei dat vanuit emotie en had dat niet moeten doen", zo verklaart Van der Ven zijn uitlatingen op de website van Excelsior.

"Ik hoorde hem dat zeggen vlak voordat ik een interview had met FOX Sports en reageerde daar emotioneel op tijdens dat gesprek. Ik had natuurlijk absoluut niet kunnen voorzien dat dit deze gevolgen zou hebben. Als je hoort over de bedreigingen die hij heeft ontvangen, dan vind ik dat heel erg. We hebben het nu uitgesproken en ik heb zijn excuses aanvaard", aldus Mendes Moreira

Het racisme-incident was ook onderwerp van gesprek op de persconferentie van het Nederlands elftal met bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum. Mendes Moreira voelt zich gesteund door de woorden van Koeman en Wijnaldum, zo liet hij weten in FC Rijnmond. Ze gaven aan dat Oranje het veld afloop bij een nieuw incident en niet meer terugkeert. "Ik denk dat het het toch een keer moet gebeuren. Het is heel duidelijk wat hij zegt." (FOX Sports)

Gisdol nieuwe trainer 1. FC Köln

18 november 2019
Gisdol nieuwe trainer 1. FC Köln
Markus Gisdol moet 1. FC Köln in de Bundesliga zien te houden. De 50-jarige trainer bereikte maandag met de club een akkoord over een contract...

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Almere City FC 4 10 6
2 NAC Breda 3 9 8
3 Roda JC Kerkrade 4 9 7
4 SC Cambuur Leeuwarden 4 7 6
5 FC Eindhoven 4 7 1
6 De Graafschap 2 6 6
7 Excelsior 3 6 5
8 N.E.C. 4 6 0
9 Jong PSV 4 6 -2
10 Telstar 3 4 0
11 Go Ahead Eagles 3 4 -1
12 MVV Maastricht 3 4 -5
13 FC Volendam 4 4 -2
14 Helmond Sport 4 4 -2
15 Jong FC Utrecht 3 3 -1
16 FC Den Bosch 3 3 -2
17 Jong AZ 3 3 -7
18 Jong Ajax 4 3 -3
19 TOP Oss 4 1 -7
20 FC Dordrecht 4 1 -7