Nigel Hasselbaink
Nigel Hasselbaink - © Pro Shots

Suriname voor het eerst sinds 1985 naar Gold Cup

19 november 2019
Suriname heeft zich maandagnacht gekwalificeerd voor de Gold Cup van 2021. De ploeg van bondscoach Dean Gorré boekte het ticket na een 1-2 overwinning op Nicaragua.

Met de zege eindigde Suriname als groepswinnaar in Groep D van Divisie B van de CONCACAF Nations League, waarmee plaatsing een feit was.

Het is de eerste keer sinds 1985 dat Suriname zich plaatst voor de Gold Cup of het CONCACAF Championship, zoals het toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied vroeger werd genoemd.

De bezoekers openden in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua na twintig minuten de score via Ivenzo Comvalius. Nigel Hasselbaink, oud-speler van onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles, verdubbelde tien minuten na rust de voorsprong.

Voor Hasselbaink, die tegenwoordig voor Hapoel Be'er Sheva uitkomt, was het zijn eerste internationale doelpunt nadat hij afgelopen week zijn debuut had gemaakt. Rigoberto Fuentes deed na een uur wat terug, maar verder kwam Nicaragua niet.

Curaçao plaatste zich eerder al voor de editie van 2021. Het elftal van Remko Bicentini, dat voor de derde keer op rij aanwezig is, reikte eerder dit jaar tot de kwartfinales. De latere finalist Amerika was daarin met 1-0 te sterk. Team USA verloor uiteindelijk de eindstrijd met dezelfde cijfers van Mexico.

De Gold Cup van 2019 was een historisch succes voor Curaçao, dat voor het eerst scoorde op een groot toernooi en een wedstrijd won. In de FOX Sports DOC La Familia Azul werd de opmars van de ploeg van binnenuit gevolgd. (FOX Sports)

 

 

Gerelateerd