Stoppen slaan door bij aanvoerder Frankfurt

Fikse schorsing Abraham blijft staan

19 november 2019
Aanvoerder David Abraham van Eintracht Frankfurt blijft voor zeven weken geschorst. De Argentijn verdedigde zich dinsdag zonder resultaat tijdens een hoorzitting bij de tuchtcommissie.

De verdediger deelde een beuk uit aan SC Freiburg-trainer Christian Streich. De beroepszaak haalde echter niets uit, want de straf van de Duitse voetbalbond bleef staan.

"Het is een duidelijk geval van opzet", zei de voorzitter van de tuchtcommissie, na een zitting van ruim vier uur. "Bovendien heeft hij als prof een slecht voorbeeld gegeven." De 33-jarige Abraham moet niet alleen zeven weken aan de kant blijven, maar ook een boete van 25.000 euro betalen.

Abraham (33) rende op 10 november in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Freiburg achter een bal aan die over de zijlijn was gegaan. De Argentijn had haast, want zijn club stond met 1-0 achter. Trainer Streich stond in zijn coachvak precies in de baan van Abraham en deed geen stap opzij. De verdediger beukte Streich omver, wat tot een massale duw- en trekpartij leidde tussen alle spelers, reserves en stafleden. Abraham beweerde dat hij Streich niet had gezien, maar de commissie geloofde dat verhaal niet.

"Zijn coördinatievermogen is goed genoeg om ook op hoge snelheid om de coach heen te lopen", oordeelde de tuchtcommissie. "Toch deed hij dat niet. Hij deelde vervolgens een bodycheck uit die we uit het ijshockey kennen." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand