Eretribune
Eretribune - © FOXSports.NL

Marco van Basten: ‘Dom en ongepast’

25 november 2019
Marco van Basten heeft afgelopen zaterdag een fout gemaakt in het programma De Eretribune. Met een verkeerde grap op een verkeerd moment schoot hij deze avond mis.

Wat er is gebeurd was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd. De zender heeft daarom besloten om deze week af te zien van de diensten van Marco van Basten als analist op FOX Sports. Zijn gage wordt geschonken aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Van Basten heeft niemand opzettelijk willen kwetsen, heeft zijn excuses gemaakt en accepteert de consequenties. FOX Sports staat achter de samenwerking met Marco van Basten en verwelkomt hem volgende week zaterdag 7 december weer terug aan tafel van De Eretribune.

Podcast: Voetbalpraat - 26 november

25 november 2019
Podcast: Voetbalpraat - 26 november
Voetbalpraat van dinsdag 26 november 2019 met Leo Driessen, Mario Been, Martijn Krabbendam en Mark van Rijswijk. Het onderwerp van gesprek is...