Pim Verbeek
Pim Verbeek - © Pro Shots

Voormalig trainer Pim Verbeek (63) overleden

28 november 2019
Voormalig voetballer en trainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. Verbeek was al geruime tijd ziek.

De Rotterdammer was als speler actief bij Sparta Rotterdam en stond te boek als een talentvolle verdediger. Verbeek moest vanwege aanhoudende blessures aan zijn knie echter vroegtijdig een punt zetten achter zijn carrière als profvoetballer. 

Op 33-jarige leeftijd stond Verbeek al als hoofdtrainer van Feyenoord langs de zijlijn, zonder succes te boeken. Bij Fortuna Sittard lukte dat wel. In 1995 werd hij, met onder meer Mark van Bommel en Fernando Ricksen in de selectie, kampioen in de eerste divisie. 

Internationaal succes 

Buiten de Nederlandse landsgrenzen was Verbeek onder andere actief bij de de nationale elftallen van de Nederlandse Antillen, Zuid-Korea, Australië en Oman. Verbeek beleefde een van zijn hoogtepunten als assistent van Guus Hiddink, toen Zuid-Korea vierde werd tijdens het WK van 2002. Tijdens het WK van 2010 was Verbeek bondscoach van Australië.

Van 2010 tot 2014 was Verbeek technisch directeur bij de Marokkaanse voetbalbond en hield hij zich intensief bezig met de jeugdselecties. In Marokko is Verbeek nog altijd geliefd vanwege zijn staat van dienst.

​Terug in Rotterdam

Afgelopen februari nam Verbeek ontslag als bondscoach van Oman, na in 2018 de Golf Cup of Nations te hebben gewonnen. Terug in Nederland was Verbeek actief bij zijn oude liefde Sparta. Op het Kasteel bekleedde Verbeek een bestuursfunctie. Sparta reageert met verdriet op het overlijden van de clubman: "In deze periode heeft hij zich, ondanks zijn broze gezondheid, met volledige toewijding ingezet om Sparta Rotterdam op technisch gebied te ondersteunen."

Aanstaande zaterdag zullen de spelers van Sparta in de uitwedstrijd tegen Willem II met rouwbanden spelen. Ook vanuit Feyenoord kwam het verzoek aan de KNVB om zondag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met rouwbanden te mogen spelen. Bij het duel tussen Fortuna Sittard en FC Groningen zal ook worden stilgestaan bij het overlijden van Verbeek. (FOX Sports/ANP) 

Gerelateerd