Leukste Voetbalkroeg van Nederland
Leukste Voetbalkroeg van Nederland - © FOXSports.NL

Wat is de Leukste Voetbalkroeg van Nederland in 2019?

29 november 2019
De drie finalisten van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing zijn bekend. Het gaat om Sportsbar ‘t Huys uit Arnhem, Sportcafé Sportplein uit Veendam en Café de Coop uit Sprundel.
De drie provinciewinnaars kregen de meeste stemmen maken nog kans op de landelijke titel. Er is sinds oktober ruim 13.000 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk.
 
De finalisten zijn:

Gelderland:    Sportsbar ‘t Huys uit Arnhem

Groningen:     Sportcafé Sportplein uit Veendam

N-Brabant:     Café de Coop uit Sprundel

Uitreiking in ‘De Eretribune’

De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen hebben inmiddels bezoek gekregen van een FOX Sports-filmcrew. Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica, bepalen op basis van de video’s wie zich De Leukste Voetbalkroeg van dit seizoen mag noemen. Dit wordt op 30 november live in het FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

Populaire plek om live voetbal te kijken

Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisiespeelronde kijken er gemiddeld 379.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen werd Tapperij Tijdloos uit Papendrecht verkozen tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In 2017 ging de eer naar Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel.

Gerelateerd