Oranje bestempeld als topfavoriet in EK-poule

Oranje treft Oostenrijk op EK, kraker Duitsland - Frankrijk

30 november 2019
Het Nederlands elftal neemt het tijdens EK 2020 op tegen Oostenrijk, Oekraïne en een land dat zich nog moet plaatsen via de play-offs. In Boekarest kwam Oostenrijk uit de koker als tegenstander van de ploeg van Ronald Koeman. Duitsland lootte Frankrijk én Portugal.

Voor de loting lag al vast dat Nederland Oekraïne zou treffen in groep C van het EK 2020. Uit pot 3 kwam daar het Alpenland bij. Blikvangers bij Oostenrijk zijn Bundesliga-smaakmakers David Alaba en Marcel Sabitzer. De ploeg staat onder leiding van de Duitse coach Franco Foda.

Alle drie de groepsduels van het Nederlands elftal worden gespeeld in Amsterdam. Op zondag 14 juni speelt Oranje tegen Oekraïne, 18 juni is Oostenrijk de tegenstander. Op 22 juni wordt de laatste groepswedstrijd gespeeld.

Nog vijf kandidaten voor laatste ticket in groep C

Pas na de play-offs - die worden gespeeld vanaf 26 maart 2020 - wordt bekend wie de derde tegenstander wordt van Oranje. Mocht Roemenië zich plaatsen dan wordt dat land toegevoegd aan de groep van het Nederlands elftal.

Overleven de Roemenen de play-offs niet dan ontmoet Oranje Georgië, Noord-Macedonië, Wit-Rusland of Kosovo. Niet één van deze vier landen kwam ooit uit op een groot toernooi.

Poule des doods

Het is zeker dat poule D wordt omgedoopt tot poule des doods. Duitsland werd gekoppeld aan wereldkampioen Frankrijk én Europees titelhouder Portugal.

Groep A: Turkije, Italië, Wales en Zwitserland.

Groep B: Denemarken, Finland, België en Rusland.

Groep C: Nederland, Oekraïne, Oostenrijk en winnaar play-offs.

Groep D: Engeland, Kroatië, winnaar play-offs en Tsjechië.

Groep E: Spanje, Zweden, Polen en winnaar play-offs.

Groep F: Winnaar play-offs, Portugal, Frankrijk en Duitsland. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd