Café de Coop uit Sprundel uitgeroepen tot Leukste Voetbalkroeg

Café de Coop uit Sprundel is de 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'

30 november 2019
Café de Coop uit het Noord-Brabantse Sprundel is uitgeroepen tot de 'Leukste Voetbalkroeg van Nederland' in het seizoen 2019/2020. Dat is het resultaat van de gelijknamige verkiezing van FOX Sports. In het FOX Sports-programma 'De Eretribune' kreeg Café de Coop de prijzen uitgereikt tijdens een verrassingsbezoek van presentator Koert Westerman.
'Gastvrijheid zie je in alles terug'

"Café de Coop is overduidelijk de huiskamer van sportminnend Sprundel en vertolkt een belangrijke sociale functie," zegt FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer namens de jury. "Het is een gezellige bruine kroeg waar vaste gasten én spontane bezoekers meer dan welkom zijn. Die gastvrijheid zie je in alles terug. En, voor het voetbal kijken zeer belangrijk, de tv's hangen op de juiste hoogte."

Naast Café de Coop zijn Sportsbar 't Huys uit Arnhem en Sportcafé Sportplein uit Veendam in de top-3 terug te vinden. De vakjury bestond dit jaar uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica. Café de Coop krijgt als winnaar een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

Populaire plek om live voetbal te kijken

Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisie-speelronde kijken er gemiddeld 379.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen werd Tapperij Tijdloos uit Papendrecht verkozen tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In 2017 ging de eer naar Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel.

Alle provinciewinnaars

Drenthe:        De Drie Paardjes uit Emmen                   
Flevoland:     De Ommele uit Urk
Friesland:      De Skoffel uit Heerenveen
Gelderland:   Sportsbar ‘t Huys uit Arnhem
Groningen:    Sportcafé Sportplein uit Veendam
Limburg:        Café de Kroeg uit Heerlen
N-Brabant:    Café de Coop uit Sprundel
N-Holland:     Café Kuijper uit Amsterdam
Overijssel:     Café Eigenwijs uit Kampen
Utrecht:         Café BU2 uit Bunschoten-Spakenburg
Zeeland:        De Heeren van Holland uit Middelburg
Z-Holland:     Tapperij Tijdloos uit Papendrecht   

Over FOX Sports

FOX Sports is de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisie-wedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie en de eDivisie. Iedere speelronde brengen de FOX Sports-presentatoren samen met het aansprekende analistenpanel het Nederlandse voetbalspektakel haarfijn in beeld.

Op FOX Sports International zijn de Bundesliga en diverse Europese bekercompetities te zien, net als internationaal toptennis en grote Amerikaanse sportcompetities als MLB, NFL en MLS. (FOX Sports)