Almere City heeft het tij nog niet weten te keren onder de nieuwe trainer Ole Tobiasen. De opvolger van de afgelopen week ontslagen Robert Molenaar zag zijn ploeg met 3-1 verliezen bij Jong FC Utrecht.

Voormalig assistent Tobiasen werd doorgeschoven na het vertrek van Molenaar bij de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Flevoland had sinds begin oktober slechts twee zeges geboekt in de laatste acht competitieduels.

Ondanks de goede bedoelingen, keek Almere op Sportcomplex Zoudenbalch opnieuw snel tegen een achterstand aan. Na een goede steekbal van Justin Lonwijk rondde Václav Černý in de achtste minuut koelbloedig af.

Hoewel Almere vervolgens via met name de teruggekeerde Thomas Verheydt een aantal keren dreigend was, was het opnieuw Jong Utrecht dat halverwege de tweede helft toesloeg. Issah Abass ging een een-tweetje aan met Jonas Arweiler, die met een fraai hakje de Ghanees in staat stelde te scoren.

Twee minuten voor tijd liepen de Utrechtse beloften verder uit. Na een goede actie van Černý schoot Odysseus Velanas de 3-0 binnen. Invaller Nick Venema, huurling van Utrecht, tekende in de blessuretijd voor de eretreffer van Almere.

Jong Utrecht komt met de zege op de negende plaats met 26 punten. Almere staat twee plaatsen en vier punten lager. (FOX Sports)