Dylan Seys
Dylan Seys - © Pro Shots

RKC Waalwijk en Seys per direct uit elkaar

3 december 2019
RKC Waalwijk heeft het contract van Dylan Seys per direct ontbonden. De 23-jarige Belg had in Waalwijk nog een verbintenis tot medio 2020.

De club en Seys zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. "Wij willen Dylan bedanken voor zijn doelpunten en assists bij RKC Waalwijk. Wij wensen hem succes in zijn verdere carrière’’, laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten op de clubwebsite. 

Uit de gratie

Seys krijgt zo de ruimte om een nieuwe club te zoeken. De Belgische aanvaller kon dit seizoen niet rekenen op speeltijd bij RKC. Hij werd al vroeg in het seizoen door trainer Fred Grim teruggezet naar de beloften.

Seys, die eerder voor Club Brugge en FC Twente speelde, was vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wel belangrijk voor RKC. Met dertien doelpunten en negen assists had Seys een aanzienlijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

Door de komst van onder anderen Stanley Elbers en Dylan Vente raakte de vleugelspits na de zomer echter uit beeld. Seys mocht aan het begin van het seizoen nog drie keer invallen, maar Grim besloot hem terug te zetten naar de beloften omdat de Belg moeite had met zijn reserverol. (FOX Sports/ANP)