Bert van Marwijk
Bert van Marwijk - © ANP

Van Marwijk ontslagen bij de Verenigde Arabische Emiraten

4 december 2019
Bert van Marwijk is woensdag ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, zo laat de nationale voetbalbond in een persbericht weten.

De voormalige bondscoach van Oranje werd in maart van dit jaar aangesteld. Hij kreeg als opdracht om het team naar het WK van 2022 in Qatar te leiden, maar boekte in de afgelopen periode niet veel succes.

De ploeg van VAE verloor vorige maand met 1-0 van Vietnam. In oktober was Thailand ook al te sterk (2-1). Met zes punten uit vier wedstrijden staat VAE in groep G van de Aziatische kwalificatiezone op vierde plaats. Vietnam leidt met elf punten. Alleen de poulewinnaar plaatst zich direct voor de volgende ronde. In 1990 deed VAE voor het laatst mee aan het WK.

Eerder deze week ging het team van Van Marwijk ook tegen Qatar onderuit in het toernooi om de Golf Cup (2-4). Daarmee werd VAE uitgeschakeld voor een plek in de halve finales. Het bestuur van de voetbalbond van VAE besloot na die nederlaag afscheid te nemen van Van Marwijk.

De 67-jarige trainer was van 2015 tot en met 2017 bondscoach van Saudi-Arabië. Met dat land plaatste hij zich voor het WK van 2018 in Rusland. Op het WK had hij niet de leiding over Saudi-Arabië, maar had hij het Australische team onder zijn hoede. Hij was op de achtergrond ook werkzaam als adviseur bij PSV, waar zijn schoonzoon Mark van Bommel trainer is. (FOX Sports/ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 4 december

4 december 2019
Podcast: Voetbalpraat - 4 december
Voetbalpraat van woensdag 4 december 2019 met Jan Joost van Gangelen, Mario Been, Maarten Wijffels en Leo Driessen. Over de crisis bij PSV, het...

Gerelateerd