Voor Jasper Cillessen heeft de uitwedstrijd tegen stadgenoot Levante niet lang geduurd. De keeper van Oranje moest al na 27 minuten naar de kant met een blessure.

Cillessen was al een twijfelgeval, maar werd toch fit genoeg bevonden voor de derby. Hij haakte donderdag voortijdig af bij de training vanwege een handblessure. Volgens trainer Albert Celades was het uit voorzorg, maar moest wel worden afgewacht hoe Cillessen zou herstellen.

De oud-Ajacied had voor het duel met Levante weliswaar weer een basisplaats, maar moest dus al binnen een half uur afhaken. Valencia stond op dat moment met 2-0 achter, maar won de derby tegen Levante uiteindelijk wel: 2-4.

Ajax

Valencia speelt dinsdag in Amsterdam tegen Ajax de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Ajax heeft met tien punten aan een gelijkspel genoeg om door te gaan, de Spaanse club moet winnen als concurrent Chelsea (dat ook acht punten heeft) voor eigen publiek Lille verslaat. Of Cillessen het weerzien met Ajax gaat halen, is nog onduidelijk. (FOX Sports/ANP)