Samenvatting VVV-Venlo - FC Emmen

VVV-Venlo behoudt perfecte status in De Koel onder Driessen

7 december 2019
VVV-Venlo heeft tegen FC Emmen de vijfde zege van het seizoen geboekt. In Venlo pakte de ploeg van interim-coach Jay Driessen de tweede thuisoverwinning op rij door met 2-0 te winnen.

Johnatan Opoku kopte in de zevende minuut raak uit een voorzet van Tobias Pachonik. Het was de derde treffer voor de aanvaller van de Limburgers.

Na de rust zocht Emmen naar de gelijkmaker. De spelers van coach Dick Lukkien kregen ook goede kansen. Nikolai Laursen zag een voorzet op de lat landen. Michael Chacón schoot voorlangs en invaller Jafar Arias in het zijnet.

VVV kreeg de controle terug toen de bezoekers in de 71ste minuut met tien man kwamen te staan. Na ingrijpen van de VAR gaf arbiter Christiaan Bax verdediger Lorenzo Burnet rood omdat zijn voet op de voet van Evert Linthorst was terechtgekomen.

Met tien man kon Emmen geen vuist meer maken. Invaller John Yeboah verzuimde namens VVV meerdere keren de wedstrijd voortijdig te beslissen. Peter van Ooijen deed dat in vijfde minuut van de extra tijd wel met de 2-0.

VVV komt net als FC Emmen op vijftien punten, drie meer dan ADO Den Haag dat voorlaatste staat en zeven meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk. (FOX Sports/ANP)