Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

Nederlandse honkbal-ster Didi Gregorius naar Philadelphia Phillies

11 december 2019
Didi Gregorius heeft een nieuwe club gevonden in de MLB. De Nederlandse honkbal-ster heeft volgens Amerikaanse media een overeenkomst voor één jaar gesloten bij Philadelphia Phillies, ter waarde van ruim 12.5 miljoen euro.

De 29-jarige Gregorius kon op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat New York Yankees vorige maand kenbaar maakte dat de club zijn aflopende contract niet zou verlengen. De Oranje-international liep zodoende als free agent de deur van Yankee Stadium uit.

De Amsterdamse korte stop, die zich kon verheugen op de interesse van meerdere clubs, lijkt met een eenjarig contract in Philadelphia te rekenen op een goed seizoen en een nog betere aanbieding volgende winter.

Vanwege een elleboogoperatie waren zijn cijfers afgelopen jaar iets minder indrukwekkend dan eerder. Hij kwam desondanks tot zestien homeruns en 61 binnengeslagen punten in 82 wedstrijden.

De opvolger van de gestopte clublegende Derek Jeter groeide tijdens zijn vijf jaar in New York uit tot een van de bepalende spelers bij de Bronx Bombers. Tussen 2016 en 2018 sloeg hij gemiddeld twintig homeruns per seizoen. Hij tekende twee jaar geleden voor een persoonlijk record van 87 binnengeslagen punten, waarna hij in 2018 tot 86 RBIs kwam.

Bij de Phillies wordt Gregorius herenigd met Joe Girardi, de coach die hem in 2015 naar de Yankees haalde en in oktober werd aangesteld bij de Phillies. (FOX Sports)