De Eretribune en Goedemorgen Eredivisie
De Eretribune en Goedemorgen Eredivisie - © FOXSports.NL

Van Hanegem, De Zeeuw, Van Basten en Mossou dit weekend op FOX Sports

13 december 2019
Willem van Hanegem is dit weekend te zien bij Goedemorgen Eredivisie. Samen met voormalig AZ- en Ajax-middenvelder Demy de Zeeuw is hij zondagochtend te gast op de dag van de twee toppers in de Eredivisie, Feyenoord - PSV en AZ - Ajax.

In De Eretribune schuift zaterdag Sjoerd Mossou aan bij Jan Joost van Gangelen en Alehta Leidelmeijer. Samen met FOX Sports-analisten Marco van Basten, Arnold Bruggink en Kenneth Perez richten zij vanaf 18.00 uur de blik op de Eredivisie-wedstrijden van zaterdagavond.

Na het ontslag van Alfons Groenendijk wacht ADO Den Haag nog altijd op een broodnodige zege. ADO ontvangt in eigen huis FC Groningen. Fortuna Sittard speelt thuis tegen RKC Waalwijk en PEC Zwolle reist af naar Venlo voor het duel met VVV. FC Twente sluit de zaterdagavond af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Zaterdag

18.30 uur: ADO Den Haag – FC Groningen (FOX Sports 2)
19.45 uur: VVV-Venlo – PEC Zwolle (FOX Sports 1)
19.45 uur: Fortuna Sittard – RKC Waalwijk (FOX Sports 3)
20.45 uur: FC Twente – Vitesse (FOX Sports 2)

Op zondag is naast Willem van Hanegem ook Demy de Zeeuw te gast bij Milan van Dongen en Hans Kraay jr. Fresia Cousiño Arias praat je tijdens Goedemorgen Eredivisie vanuit Emmen helemaal bij over het duel tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam.

Later op de middag staan er maar liefst twee toppers op het programma. Om 14.30 uur staan Feyenoord en PSV in de Kuip tegenover elkaar, waarna AZ het om 16.45 uur opneemt tegen Ajax. De Alkmaarders keren voor het eerst sinds het instorten van een gedeelte van het dak terug in het AFAS Stadion. 

Tegelijkertijd trapt Heracles Almelo voor eigen publiek af tegen FC Utrecht. Na afloop komen alle opmerkelijke momenten voorbij in Dit was het Weekend met Milan van Dongen, Ronald de Boer en Kenneth Perez. (FOX Sports)

Zondag

10.00 uur: Goedemorgen Eredivisie (FOX Sports 1)
12.15 uur: FC Emmen – Sparta Rotterdam (FOX Sports 1)
14.30 uur: Feyenoord – PSV (FOX Sports 2)
16.45 uur: AZ – Ajax (FOX Sports 1)
16.45 uur: Heracles Almelo – FC Utrecht (FOX Sports 3)