Ajax
Ajax - © Pro Shots

Schade op coëfficiëntenlijst valt mee na dramatische week

13 december 2019
Ondanks een teleurstellende Europese week voor Nederland, valt de schade op de coëfficiëntenlijst mee. Naaste belagers Oekraïne en Turkije wisten evenmin veel punten te pakken.

De Nederlandse clubs kwamen gezamenlijk niet verder dan 0,2 punten na het 1-1 gelijkspel van PSV tegen Rosenborg BK.

Ajax ging met 0-1 onderuit tegen Valencia, Feyenoord leed een 3-2 nederlaag bij FC Porto en AZ kreeg met 4-0 om de oren bij Manchester United. Door de uitschakeling van Ajax in de Champions League ging er bovendien een bonuspunt aan de neus van Nederland voorbij.

Met 35,150 punten staat Nederland negende op de coëfficiëntenlijst. Nummer tien Oekraïne (33,500) zag Dinamo Kiev uitgeschakeld worden in de Europa League, waardoor alleen Shakthar Donetsk overblijft.

Nummer elf Turkije (32,800) moet het na de winterstop doen met Istanbul Basaksehir in de Europa League, nadat Galatasaray werd uitgeschakeld in de Champions League. Nummer acht België (37,500) liep wel iets uit.

Plekken zeven tot en met tien op de UEFA-ranking geven recht op één directe plek in de Champions League voor de landskampioen van het seizoen 2020/'21. Na het huidige seizoen speelt de kampioen ook al in het miljoenenbal, vooral door de prestaties van Ajax in het afgelopen seizoen. (FOX Sports)