Zlatan-beeld toegetakeld met een zaag

Standbeeld Zlatan opnieuw toegetakeld door vandalen

13 december 2019
Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic is donderdag opnieuw beschadigd. Vandalen hebben geprobeerd de voeten van het beeld van de stervoetballer in het Zweedse Malmö door te zagen.

Op beelden is te zien hoe het standbeeld bij de enkels en voeten is bewerkt met een zaag. Ook hing er een touw om de nek van het beeld.

Het is al de derde keer dat het standbeeld wordt toegetakeld, eind november werd het beeld aangetroffen met een zak over het hoofd en een wc-bril aan de arm van Zlatan. Fans van Malmö FF zijn vermoedelijk de boosdoener. De aanhang van Zlatans oude club is woedend over het feit dat de Zweedse sterspeler voor bijna 25 procent aandeelhouder is geworden van rivaal Hammarby IF uit Stockholm. De supporters van Malmö FF zijn een petitie gestart om het beeld te laten verwijderen. 

"Het is alsof Zlatan een mes in onze rug heeft gestoken en vervolgens met een zwaard onze hoofden heeft afgehakt", sprak Kaveh Hosseinpour, vicevoorzitter van de officiele supportersvereniging van Malmö. "Het standbeeld is nu niets meer waard. Het moet worden verwijderd, of misschien worden verplaatst naar Stockholm." 

Peter Linde, de maker van het beeld, spreekt in het Zweedse Sportbladet schande van het vandalisme. "Mensen doen alsof ze in oorlog zijn, maar dit is geen oorlog. Het gaat om voetbal. Het is zo krankzinnig dat je niet kunt respecteren dat Zlatan een vrij man is. Ik wil dat het beeld wordt gerepareerd en gerestaureerd en dat degenen die dit doen zich realiseren hoe dom ze zijn."

Zlatan, Zweeds topscorer aller tijden met 62 goals in 116 interlands, is momenteel transfervrij nadat zijn contract bij LA Galaxy afliep. De 38-jarige aanvaller wordt in verband gebracht met een terugkeer naar de Serie A, waar hij aan de slag zou gaan bij zijn oude club AC Milan. (FOX Sports)