Ons Voetbal: Mark vindt droombaan bij Heerenveen

Ons voetbal: Mark Thibaudier vindt droombaan bij Heerenveen

17 december 2019
Mark is geboren in een klein Fries dorpje, onder de rook van Heerenveen. Hij is de oudste van drie kinderen. Mark is geboren met Spina Bifida, oftewel, een open ruggetje. Mark heeft tot zijn dertiende geen rolstoel hoeven gebruiken en hij zit zelfs een aantal jaar op voetbal. Hij speelt geen wedstrijden maar hij traint wel twee keer in de week.

Mark is blij dat hij zijn geliefde sport nog tot zijn dertiende heeft kunnen uitoefenen. Doordat hij snel groeit, wordt lopen steeds zwaarder en zijn heupen kunnen het niet meer aan. Hij wordt afhankelijk van de rolstoel. Op school wordt Mark veel gepest vanwege zijn beperking. Uiteindelijk gaat zijn schoolwerk achteruit en hij gaat naar speciaal onderwijs. Hier voelt hij zich voor het eerst een mens in plaats van een gehandicapte.

Na zijn schooltijd blijft Mark een paar jaar thuis wonen, dat is geen prettige tijd. Het is lastig om aansluiting te vinden buitenshuis. Werken blijkt moeilijk omdat zijn ogen ook nog achteruit gaan. Hij heeft een cyste die op zijn oogzenuw drukt. 

Als hij in een begeleid wonen project gaat wonen in Leeuwarden, voelt hij zich wat beter. Bovendien haalt hij nog steeds veel plezier uit het bezoeken van voetbalwedstrijden. Toch wil hij graag in Heerenveen wonen, dichterbij zijn ouders en dichtbij zijn favoriete voetbalclub. Hij vindt een woongroep, 200 meter van het Abe Lenstra stadion. Nadat hij een tijdje werkt bij een houtbewerkingsplaats hoort hij dat ze in het stadion ook een sociale werkvoorziening hebben. Mark trekt de stoute schoenen aan en hij meldt zich aan. 

Hij wordt aangenomen en zijn grote droom komt uit. Voetbal is zijn leven, sc Heerenveen is zijn club en hij hoort er nu bij. Mark is nu sc Heerenveen!

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie. 

De Vriendenloterij is al 14 jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. In die rol ondersteunt de Vriendenloterij de jeugdopleidingen en maatschappelijke projecten van de Eredivisieclubs.

Als deelnemer aan de Vriendenloterij kun je jouw favoriete Eredivisie-club steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club. Klik hier en doe mee!

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4