Medische update Malen, Depay en Blind: EK in gevaar voor aanvallers Oranje?

EK in gevaar voor Memphis door gescheurde kruisband

15 december 2019
Oranje-aanvalsleider Memphis heeft een zware knieblessure opgelopen, zo meldt zijn club Olympique Lyon via de officiële kanalen. EK-deelname lijkt in gevaar voor de spits van Nederlands elftal.

De aanvaller raakte geblesseerd bij het thuisduel van Lyon met Stade Rennes (0-1). Juninho - technisch directeur van Lyon - bevestigde dat het seizoen van Memphis waarschijnlijk voorbij is. Het is slecht nieuws voor Ronald Koeman, die op zondag ook al Donyell Malen uit zag vallen met een blessure bij Feyenoord - PSV.

Nu er sprake is van gescheurde banden, ligt Memphis er maanden uit en komt ook zijn deelname aan het EK van volgend jaar in gevaar. "We moeten nog even wachten totdat we meer weten, maar het ziet er slecht uit voor Memphis", zei trainer Rudi Garcia. "Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt."

Op Twitter sprak Juninho eveneens de vrees uit dat Memphis er lange tijd uit ligt. "Het was een heel slechte avond, omdat we verloren hebben en niet goed hebben gespeeld. Maar nog slechter nieuws is de blessure van Memphis die hem een tijdje aan de kant kan houden", werd Juninho geciteerd. "Hij is onze leider, ik voel met hem mee." (FOX Sports)