Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij - © Pro Shots

Wie volgt Van Bommel op bij PSV?

16 december 2019
De zoektocht naar een nieuwe trainer bij PSV is begonnen. De naam van Ernest Faber zingt rond op de Herdgang als tijdelijke opvolger van Mark van Bommel. Maar PSV heeft meerdere ijzers in het vuur, gezien de trainers die actief zijn in de jeugdopleiding.

Ernest Faber   

In de zomer van 2018 keerde Faber terug op het oude nest als hoofd jeugdopleiding van PSV. Hij tekende een contract van vijf seizoenen en was eerder in Eindhoven actief als speler, jeugdtrainer en assistent-trainer.

Faber deed ervaring op in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Eindhoven, waarna Phillip Cocu hem aan zijn staf toevoegde als rechterhand. In 2015 ging de oud-middenvelder weer op eigen benen staan bij N.E.C., om na een jaar aan de slag te gaan bij FC Groningen. Faber stond 74 wedstrijden aan het roer in het Hoge Noorden. Het was zijn laatste klus als hoofdtrainer. 

Met zijn ervaring wordt Faber gezien als de ideale tussenpaus.

Ruud van Nistelrooij

Voormalig topspits Ruud van Nistelrooij loopt al een aantal jaren rond op het jeugdcomplex van PSV en is een interessante optie voor de lange termijn. Hij is nu oefenmeester van PSV O19. Van Nistelrooij beschikt over het hoogste trainersdiploma en nam in deze tegelijkertijd in ontvangst met generatiegenoten Mark van Bommel en Jaap Stam in 2016.

Waar laatstgenoemden al snel hoofdtrainer werden, kiest Van Nistelrooij voor de meer geleidelijke weg. In zijn staf bij het jeugdelftal van PSV heeft de oud-international met voormalig verdediger André Ooijer de beschikking over de nodige ervaring. 

Saillant detail is dat Van Nistelrooij al eerder opvolger was van Van Bommel toen hij PSV 019 onder zijn hoede nam.

​Guus Hiddink​ 

"Met voetbal stop je nooit", zei Guus Hiddink eerder deze maand in een interview met het Algemeen Dagblad. De 73-jarige Achterhoeker heeft een enorme staat van dienst in Eindhoven. Hij werd maar liefst zes keer landskampioen met PSV, won de Europacup I en pakte drie keer de beker.

Wellicht kriebelt het nog bij Hiddink om zijn PSV uit de brand te helpen, temeer omdat Dick Advocaat eenzelfde rol vervult bij Feyenoord. In het licht van de toekomstplannen van Toon Gerbrands bezien, zou de aanstelling van Hiddink geen logische keuze zijn. Gerbrands rolde afgelopen zomer een toekomstvisie uit voor de komende tien jaar en daarin lijkt geen plek voor een trainer die in de nadagen van zijn carrière zit.

Guus Hiddink | Pro Shots
 

Fred Rutten  

Net als Ernest Faber kent Fred Rutten PSV van haver tot gort. De ervaren coach was in het verleden in meerdere functies actief bij PSV. Rutten zit zonder club na zijn avontuur bij RSC Anderlecht. Daar stond de trainer slechts dertien wedstrijden langs de lijn. De vacature bij PSV kan voor Rutten de mogelijkheid zijn om het blazoen van zijn loopbaan weer wat op te poetsen.

Kevin Hofland 

De Limburger wist vorige maand te melden dat Kevin Hofland twijfelt over een langer verblijf in Sittard. De voormalig verdediger van PSV denkt bij Fortuna niet de volgende stap te kunnen zetten in zijn trainerscarrière, schreef het medium. Het zegt iets over de ambities van Hofland, die zijn eerste stappen als (jeugd)trainer zette op de Herdgang. 

Kevin Hofland juicht | Pro Shots
  

Erwin Koeman 

Na zijn ontslag als bondscoach van Oman heeft Erwin Koeman zijn handen vrij. Hij was eerder in de Eredivisie actief als trainer van Feyenoord, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Als assistent van broer Ronald Koeman deed hij ervaring op in de Premier League bij Southampton en Everton.

Ook was Koeman tijdelijk eindverantwoordelijke van Fenerbahçe, na het ontslag van Cocu. Koeman heeft een verleden in Eindhoven. Hij speelde 104 duels voor de club en was assistent-trainer onder leiding van Eric Gerets en Hiddink. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4