De Argentijnse middenvelder Exequiel Palacios gaat naar Bayer Leverkusen, de club van trainer Peter Bosz. De club kondigde de komst maandag aan op de website.

De 21-jarige speler verkiest de Duitse ploeg boven Ajax, dat ook interesse zou hebben getoond om hem over te nemen van het Argentijnse River Plate.

"We hebben Palacios lange tijd gevolgd, hij heeft ons absoluut overtuigd", aldus sportdirecteur Simon Rolfes op de website van de club. "Hij past heel goed in ons team en in onze speelstijl", voegde technisch directeur Rudi Völler daar aan toe.

Hoeveel Leverkusen betaalt voor de viervoudig international, is niet bekendgemaakt. Palacios tekende een contract tot juni 2025. "Ik ben heel blij dat ik snel voor Bayer 04 Leverkusen mag spelen, voor een club die al voor veel spelers uit Zuid-Amerika een thuis is geworden. Bayer 04 heeft hier in Argentinië een grote naam. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van deze ambitieuze club en kijk zeer uit naar de Bundesliga en Europese wedstrijden", zegt Palacios op de site van de club. (ANP)

Gerelateerd

Stand