Gudde over het traject voor Jong Feyenoord in de voetbalpiramide

KNVB introduceert nieuwe competitie voor spelers van onder 21 jaar

16 december 2019
De KNVB voert volgend seizoen een nieuwe competitie in voor spelers jonger dan 21 jaar. Dat is maandag besloten tijdens de bondsvergadering van de nationale voetbalbond in de Johan Cruijff ArenA.

De clubs in het betaald voetbal schaarden zich vorige week al achter de plannen van de KNVB om een nieuwe landelijke competitie te beginnen. De nationale voetbalbond kwam tijdens de algemene vergadering betaald voetbal met het voorstel voor een nieuwe competitie onder 21 jaar voor profclubs en de topamateurs. De plannen waren opgesteld om de ontwikkeling te stimuleren van jonge spelers, die te weinig aan spelen toekwamen.

Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht komen al met een beloftenelftal uit in de Keuken Kampioen Divisie. Andere clubs, zoals Feyenoord, krijgen vanaf volgend seizoen nu ook de mogelijkheid om talentvolle spelers op een hoger niveau te laten uitkomen. 

Tijdens de bondsvergadering werd eveneens besloten dat er in de komende drie seizoenen geen promotie- en degradatieregeling komt voor eerste teams tussen de Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie. Wel is er vanaf het seizoen 2021/22 promotie en degradatie mogelijk voor beloftenteams tussen de eerste en tweede divisie. Ook spelen er met ingang van het seizoen 2020/21 geen beloftenteams meer in de derde divisie. (FOX Sports/ANP)