Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij - © Pro Shots

Van Nistelrooij in staf bij EK, Stekelenburg assistent Koeman

17 december 2019
Maarten Stekelenburg is per direct toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB dinsdag bekend gemaakt. De 47-jarige Stekelenburg gaat als assistent van bondscoach Ronald Koeman en volgt de vertrokken Kees van Wonderen op.

Daarnaast zal Ruud van Nistelrooij de coachingsstaf van het Nederlands elftal rondom EURO 2020 versterken. De 70-voudig international is momenteel coach van PSV Onder 19. De voormalige topspits heeft toestemming van zijn club gekregen om de tijdelijke nevenfunctie bij het Nederlands elftal te aanvaarden en sluit aan bij de start van Oranjes voorbereiding.

"Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid op het hoogste niveau te werken", laat Stekelenburg weten. "Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer."

Stekelenburg is sinds augustus 2016 in dienst van de KNVB als coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. Daarvoor had hij Oranje onder 17 onder zijn hoede.

Van Nistelrooij maakte al eerder deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal, als assistent onder Guus Hiddink. Sinds de zomer van 2016 is hij bij PSV in dienst, eerst als spitsentrainer, nu als coach.

"Het is een prachtige kans voor mij om als assistent-trainer deel uit te mogen maken van de staf van Oranje voor dit eindtoernooi. Een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK", zegt Van Nistelrooij.

Koeman is content met de versterkingen. "Ik ken Maarten als een goede trainer en ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende aanvulling is in onze technische staf. Natuurlijk heb ik hem aan het werk gezien bij Onder 17 en Onder 19. Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal. Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma, ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team." 

"Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven", aldus Koeman. (FOX Sports)