Samenvatting Telstar - Ajax

Kwetsbaar Ajax net niet kwetsbaar genoeg voor Telstar

18 december 2019
Na drie nederlagen op rij heeft Ajax weer een overwinning geboekt. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker werd met 3-4 gewonnen bij Telstar.

Ajax-trainer Erik ten Hag kon in Velsen-Zuid niet beschikken over Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico. De Amsterdammers traden onder anderen aan met Jong Ajax-spelers Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang. 

Laatstgenoemde opende in het bekerduel de score door een lage voorzet van Donny van de Beek van dichtbij binnen te tikken. De 0-2 kwam van rechtsback Sergiño Dest die op aangeven van Dusan Tadic raak schoot. 

Korpershoek
Kort voor rust bracht nota bene Frank Korpershoek, naast Telstar-icoon techniektrainer in de jeugd bij Ajax, de spanning terug met een rake kopbal. Kort na rust breidde Ekkelenkamp de score weer uit in het voordeel van de gasten.

Via een tweede treffer van Dest, die voor vanavond nog niet scoorde in het eerste team van Ajax, werd het 1-4. Dat de Amsterdammers in een mindere fase verkeren werd nogmaals duidelijk in Velsen-Zuid, waar een tweede treffer van De Witte Leeuwen werd gemaakt door Anass Najah. Ondanks enkele kansen kwam Telstar niet verder dan de 3-4 van Reda Kharchouch vlak voor tijd. (FOX Sports)