Samenvatting AZ - RKSV Groene Ster

AZ en Heracles maken geen fout, Willem II verder ten koste van Sparta

18 december 2019
AZ heeft in de TOTO KNVB Beker de goede reeks een vervolg gegeven. De Alkmaarders wonnen ondanks een rode kaart van Jordy Clasie van RKSV Groene Ster: 3-0.

De Limburgse formatie uit de derde divisie hield een uur stand. Opvallend was dat AZ het verschil maakte nadat het door een rode kaart van Clasie met een man minder kwam te staan. Hij moest in de 55ste minuut vertrekken, nadat hij de doorgebroken Chefrino Eind had neergehaald.

Met een man minder sloegen de Alkmaarders vervolgens in korte tijd hard toe. Ferdy Druijf (60ste minuut), Jonas Svensson (62ste) en Dani de Wit (67ste) scoorden. Groene Ster had in de eerste ronde VVV-Venlo uitgeschakeld.

Heracles en Willem II bekeren verder

Heracles bereikte eveneens de volgende ronde. Dat deden de Almeloërs door op eigen veld FC Dordrecht te verslaan, de nummer laatst van de eerste divisie (3-0). De doelpunten werden gemaakt door topschutter Cyriel Dessers, Silvester van der Water en Tim Breukers. 

Willem II bekert eveneens verder. De Brabanders, nummer drie van de Eredivisie, hadden in de tweede ronde op eigen veld geen enkele moeite met Sparta, 3-0. Na 31 minuten had Willem II het verschil al gemaakt.

De Tilburgers hadden toen al een voorsprong van 3-0, door doelpunten van Vangelis Pavlidis, Mike Trésor Ndayishimiye en Ché Nunnely. (FOX Sports/ANP)