Telstar heeft woensdagavond na de wedstrijd tegen Ajax in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker een statement naar buiten gebracht.

De club uit Velsen-Zuid stelt dat het kennisgenomen heeft van het wangedrag van enkele fans.

Het statement: 

Als club zijn wij doodziek van de misdragingen van een aantal die daarmee een negatieve stempel drukken op een avond die verder fantastisch verliep. Telstar is een club die gelijkheid enorm hoog in het vaandel heeft staan en waar iedereen welkom is. Telstar heeft een groot scala aan medewerkers met verschillende achtergronden. Mensen met een beperking, mensen met een migratieachtergrond, mensen die tot de LGBT-gemeenschap behoren, mannen en vrouwen. Ofwel: iedereen is welkom bij de Witte Leeuwen.

Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen. Samen met de verschillende instanties zullen wij alle beschikbare beelden bekijken, analyseren en keihard optreden tegen een ieder die zich misdragen heeft. Nu en in de toekomst. Een strijd die wij graag aangaan en niet zullen opgeven.

De Witte Leeuwen zijn er voor iedereen. Nu, en in de toekomst. 

Telstar wist bijna een stunt te forceren tegen Ajax. De Witte Leeuwen verloren slechts nipt van de landskampioen: 3-4. (FOX Sports)