Leonid Slutskiy
Leonid Slutskiy - © FOXSports.NL

Slutskiy aan de slag als coach van Rubin Kazan

19 december 2019
Leonid Slutskiy heeft kort na zijn vertrek bij Vitesse een nieuwe club gevonden in Rusland. De trainer gaat aan de slag bij Rubin Kazan.

Hij heeft in Rusland een contract van vijf seizoenen ondertekend en is de opvolger van Roman Sharonov. Slutskiy was eerder succesvol als coach van CSKA Moskou in de Russische competitie. Met die club werd hij drie keer landskampioen en won hij twee keer de beker. 

De competitie in Rusland ligt op dit moment stil en wordt pas in maart weer hervat. De eerste seizoenshelft verliep moeizaam voor Rubin Kazan getuige de dertiende plek. Sloetskiy moet ervoor zorgen dat de club de weg omhoog weer vindt. 

Vorige maand besloot Slutskiy op te stappen als trainer van Vitesse wegens tegenvallende resultaten. Direct na het met 3-2 verloren duel tegen sc Heerenveen maakte de Rus bekend te stoppen. De nederlaag in Heerenveen betekende de vijfde verliespartij op rij voor de Arnhemmers. 

Joseph Oosting nam het stokje over van Slutskiy en won afgelopen weekend zijn eerste duel als interim-coach. Op bezoek bij FC Twente werd met 0-3 gewonnen. (FOX Sports)


 

Gerelateerd