Ernest Faber
Ernest Faber - © Pro Shots

Teze, Hendrix, Baumgartl en Gakpo in de basis tegen PEC Zwolle

21 december 2019
PSV begint tegen PEC Zwolle met een flink gewijzigde opstelling. Mede door de grote hoeveelheid blessures moet trainer Ernest Faber een hoop vaste krachten missen.

Aanvoerder Denzel Dumfries ontbreekt vanwege een schorsing. Jordan Teze vervangt hem op de rechtsbackpositie. Daniel Schwaab en Timo Baumgartl staan in het centrum van de verdediging, Nick Viergever, vandaag captain, staat linksback.

Jorrit Hendrix staat op het middenveld samen met Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario. Ook aanvaller Cody Gakpo heeft een basisplaats. Donyell Malen raakte zondag in de topper tegen Feyenoord (3-1) geblesseerd aan zijn knie. Het is nog onduidelijk hoe lang de aanvaller uitgeschakeld is. Faber heeft talenten Noni Madueke en Tijn Daverveld opgenomen in zijn selectie.

Faber begint aan zijn eerste Eredivisie-wedstrijd als hoofdtrainer. De opvolger van de ontslagen Mark van Bommel zat woensdag voor het eerst op de bank bij de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen GVVV. De Eindhovenaren kregen de Tweede Divisionist pas in de slotfase van de verlenging op de knieën: 1-2. (FOX Sports)